“Јedno dijete, jedan slatkiš”, naziv je tradicionalne akcije koju sprovodi Savjet učenika prijedorske Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Učenici ove škole posjetili su Odjeljenje pedijatrije prijedorske bolnice “Dr Mladen Stojanović” u želji da obraduju mališane koji će praznike dočekati na ovom odjeljenju.

Uljepšati praznike djeci na pedijatriji, cilj je, kažu učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

“To je jedan od načina da uljepšamo boravak djeci na Odjelu pedijatrije i da im poželimo što brži povratak u svoje domove”, kaže Zdravko Budimir, direktor OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor.

Izazvati osmijeh na dječijem licu najveća je radost, pogotovo u vrijeme praznika kada djeca nisu u svojim domovima, ističu na ovom odjeljenju.

“To je broj koji se kod nas iz minute u minut mijenja, jutros ih je bilo 15, već je nekoliko djece primljeno tako da ih sada ima oko 20. Uglavnom imamo popunjene kapacitete”, navodi dr Vlado Radić, načelnik Odjeljenja pedijatrije Opšte bolnice “Dr Mladen Stojanović”.

Nakon posjete pedijatriji učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” planiraju nove aktivnosti, a sve u cilju solidarnosti i prijateljstva.

RTRS